ΤΙ

ΜΠΟΡΕΙΣ

ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

ΣΤΑΣΗ

ΖΩΗΣ

 • Προσωπικά

  Οι καθημερινές μας συνήθειες είναι το Α και το Ω! Ακόμα και μικρές αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή, όπως το φαγητό που τρώμε, ο τρόπος που μετακινούμαστε, τα πράγματα που επιλέγουμε να αγοράσουμε, οι υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε, ακόμα και οι δουλειές που κάνουμε, μπορούν να κάνουν τη μεγάλη αλλαγή στο κλίμα και να γίνουμε εμείς το παράδειγμα που θα εμπνεύσει κι άλλους να ακολουθήσουν ένα συνειδητά υπεύθυνο τρόπο ζωής!

 • Μεταξύ μας

  Δεν είμαστε μόνοι μας στον αγώνα απέναντι στην περιβαλλοντική κρίση! Αν θέλουμε να μπούμε πιο δραστικά στο “παιχνίδι” μπορούμε να στηρίξουμε το έργο μιας τοπικής περιβαλλοντικής ή ακτιβιστικής οργάνωσης με διάφορους τρόπους. Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντικό να διαδώσουμε, από στόμα σε στόμα, το όραμα μας για την προστασία του πλανήτη, να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους γύρω μας και να επιβραβεύσουμε κάθε μικρή ή μεγάλη προσπάθεια για να αποδώσει τα μέγιστα!

 • Εκπαίδευση της Αγοράς

  Σε μια κοινωνία οργανωμένη με ένα καπιταλιστικό μοντέλο, το κέρδος αποτελεί τον κύριο παράγοντα για την λήψη αποφάσεων παγκοσμίως. Money makes the world go round! Ως καταναλωτές έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε την πορεία της παγκόσμιας αγοράς, στρέφοντας τη ροή του χρήματος προς επιχειρήσεις με σεβασμό στο περιβάλλον. Αυξάνοντας τη ζήτηση σε προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, η αγορά θα επενδύσει στην παραγωγή τους, αλλά και στην υποστήριξη της απαραίτητης επιστημονικής έρευνας. Γι αυτό… αγόρασε έξυπνα, χτύπα το καμπανάκι, δώσε κίνητρο στην αλλαγή!

 • Πολιτική Στάση

  Εξίσου σημαντική από την ατομική στάση ζωής του καθενός από εμάς, και ενίοτε περισσότερο, είναι η στάση της Πολιτείας απέναντι στα περιβαλλοντικά θέματα. Αν το Σύνταγμα, η νομοθεσία, αλλά και οι πολιτικοί που αποτελούν ακόμα πρότυπα, δεν στηρίξουν την περιβαλλοντική μέριμνα, οι αριθμοί θα συνεχίσουν να μην ευημερούν.

   

  Και εδώ τη δύναμη την έχουμε εσύ, εγώ, εμείς. Και είναι η ψήφος μας. Επιλέγουμε για την κοινότητα, το Δήμο, την Περιφέρεια, τη Βουλή, τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού μας άτομα περιβαλλοντικά υπεύθυνα, στα λόγια και στις πράξεις. Στο μεταξύ συμμετέχουμε στις ειρηνικές διαμαρτυρίες που διοργανώνονται με αίτημα την προστασία του περιβάλλοντος, όπως για παράδειγμα τις “Fridays for Future” που αποτελούν πλέον παγκόσμια κίνηση, υποστηρίζουμε με την υπογραφή μας ψηφίσματα πολιτών, όπως το Avaaz , που σκοπό έχουν να επηρεάσουν τις πολιτικές αποφάσεις και είμαστε πάντα ενεργοί σε κάθε πρωτοβουλία που διασφαλίζει το μέλλον του περιβάλλοντος και του ανθρώπου.

   

   

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

 • Μείωση των Απορριμμάτων

  Το 2016, σύμφωνα με έρευνα της Εurostat, παρήχθησαν 5 τόνοι αποβλήτων ανά κάτοικο της ΕΕ.

  Διάβασε την Έρευνα εδώ!

  Μικρές αλλαγές στις καθημερινές συνήθειές μας μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

  Μειώνουμε στο απολύτως αναγκαίο τη χρήση επιβαρυντικών για το περιβάλλον προϊόντων, όπως πλαστικό ποτήρι, καλαμάκι,  μπουκάλι, σακούλα.

  Επιλέγουμε μία κούπα πολλαπλών χρήσεων και χρησιμοποιούμε αυτήν όταν αγοράζουμε καφέ «για το δρόμο».

  Mάθε για τη Δράση: Στο Ποτήρι Μου της Greenpeace εδώ!

  Μεταφέρουμε το νερό μαζί μας σε παγουράκια, τα οποία πλέον κυκλοφορούν σε πολλά ευφάνταστα χρώματα και σχέδια.

  Τα ψώνια μας πάντα σε υφασμάτινη τσάντα ή δίχτυ.

  Αποφεύγουμε τα προϊόντα με τριπλή ή διπλή συσκευασία και όπου αυτό είναι εφικτό επιλέγουμε χύμα επώνυμα προϊόντα ή προϊόντα σε συσκευασίες που επαναχρησιμοποιούνται ή ανακυκλώνονται.

  Επιλέγουμε προσεκτικά τις προμήθειες σε τρόφιμα, ώστε να μην περισσεύουν και τα πετάμε. Εάν ωστόσο περισσέψουν τα καταψύχουμε ή – γιατί όχι ;- τα χαρίζουμε.

  Mάθε περισσότερα tips για το Zero Waste εδώ!

 • Ορθή Ανακύκλωση

  Μάθε τί μπορείς να ανακυκλώσεις, με ποιο τρόπο, σε ποιους κάδους. Από το χαρτί, το πλαστικό και το γυαλί έως το χρησιμοποιημένο ελαιόλαδο, τις μπαταρίες, τις ηλεκτρικές συσκευές και τα ρούχα, ανακυκλώνονται. Ας το κάνουμε σωστά!

  Tips για Ορθή Ανακύκλωση θα βρείς εδώ!

 • Κομποστοποίηση

  Πολλά απ’ τα οικιακά απορρίμματα προέρχονται από οργανικά υλικά π.χ. φρούτα και λαχανικά, φύλλα, κλαδιά, τσόφλια αυγών, υπολείμματα καφέ κ.α.  Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία, η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία, το κομπόστ, που αποτελεί τέλειο λίπασμα για τον κήπο. Ας ξεκινήσουμε σήμερα την κομποστοποίηση, βάζοντας έναν ειδικό κάδο στην αυλή ή την ταράτσα μας.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

 • Εξοικονόμηση Ενέργειας

  Επιλέγοντας σωστές συσκευές για το χώρο μας, έξυπνους τρόπους για τη θέρμανση ή ψύξη του σπιτιού και υιοθετώντας κάποιες απλές συνήθειες στην καθημερινότητα μας είναι δυνατό να εξοικονομήσουμε αρκετή ενέργεια, αλλά και χρήματα. Βρείτε εδώ μερικές απλές ιδέες που μπορούμε να εφαρμόσουμε σήμερα!

  Tips για την Εξοικονόμηση Ενέργειας θα βρείς εδώ!
 • Ενεργειακές Κοινότητες

  Τα φωτοβολταϊκά μας δίνουν τη δυνατότητα παραγωγής καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας. Δημιουργώντας μια Ενεργειακή Κοινότητα αποκτούμε δωρεάν καθαρή ηλεκτρική ενέργεια απ’ τον ήλιο!

  Διάβασε περισσότερα για τις Ενεργειακές Κοινότητες εδώ!

ΜΙΚΡΟ

ΚΛΙΜΑ

 • Πράσινες Πολυκατοικίες

  Τα φυτά μέσω της διαδικασίας της φωτοσύνθεσης δεσμεύουν το διοξείδιο του άνθρακα (CO2)  και την υγρασία της ατμόσφαιρας και απελευθερώνουν  Ο2 (οξυγόνο). Η δημιουργία αστικών κήπων και πράσινων χώρων σε αυλές, ταράτσες και βεράντες, συμβάλει στην εξισορρόπηση της υγρασίας και της μείωσης του Co2 στην ατμόσφαιρα. Ας φυτέψουμε τη λύση!

 • Μετακίνηση

  Οι μετακινήσεις ευθύνονται σε μεγάλο ποσοστό για τα αυξημένα επίπεδα CO2 στην ατμόσφαιρα. Για να κινηθούμε στην πόλη, επιλέγουμε, όποτε αυτό είναι δυνατό, τα ΜΜΜ, το ποδήλατο ή περπατάμε εάν η απόσταση το επιτρέπει! Έτσι κάνουμε καλό στο περιβάλλον, στο σώμα και το πορτοφόλι μας!

designed & developed  by PHUNKDATMENTAL

ALLIANCES

SUPPORTERS

 • Tips για την Εξοικονόμηση Ενέργειας θα βρείς εδώ!
 • Tips για την Εξοικονόμηση Ενέργειας θα βρείς εδώ!
 • Tips για την Εξοικονόμηση Ενέργειας θα βρείς εδώ!