POSTER

DESIGN

COMING

SOON

MUSIC GENRES: REGGAE, DUB REGGAE, HIP HOP, TRIP HOP

FEATURING STUDIOS: TBA

FEATURING ARTISTS: TBA

SPOT: TBA | DATE: TBA |  TIME: TBA | TICKET: TBA

TICKET PLACES: TBA

ARTISTS

INFOS

SOON

EASE

THE

ATMO

SPHERE

CITY

MICROCLIMATE

GREENER

STREETS+

STREET

PARTY

1.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

 • Info in 1’

  Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κάνουν την ατμόσφαιρα στις πόλεις συχνά αποπνικτική, ανεβάζουν την θερμοκρασία και δημιουργούν προβλήματα υγείας, σώματος και ψυχής, στους κατοίκους τους.

   

  Η προσαρμοστικότητα του ανθρώπινου είδους έχει ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις στην υιοθέτηση υποδομών με αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Ήρθε όμως η ώρα να διεκδικήσουμε ποιότητα για τη ζωή μας, ξεκινώντας εμείς, ο κάθε ένας από μας, με μικρές αλλαγές στις καθημερινές συνήθειές του.

   

   

 • Info in 3’

  Βασικοί παράγοντες της διατάραξης του μικροκλίματος των πόλεων είναι:

   

  • Η θερμική νησίδα, που αποτελεί ένα φαινόμενο που κάνει τις πόλεις ζεστότερες από το φυσικό τους περιβάλλον στη διάρκεια της μέρας, ακόμα και της νύχτας.

  - Ο ανθρωπογενείς δραστηριότητες που εμφανίζονται σε μεγαλύτερο βαθμό στα κέντρα, όπως η χρήση ιδιωτικών Ι.Χ., η χρήση air-condition και τζακιών, η εξέλιξη των παραγωγικών μονάδων  κτλ.

  - Η αυξημένη παρουσία τσιμέντου και οικοδομικών υλικών που συμβάλλουν στην απορρόφηση ηλιακής ακτινοβολίας.

  - Η έλλειψη πρασίνου, που μειώνει την εξάτμιση και την απορρόφηση του CO2.

  - Οι ρύποι στην ατμόσφαιρα που εγκλωβίζουν την ακτινοβολία μεγάλου μήκους κοντά στο έδαφος.

   

  Η παγκόσμια υπερθέρμανση, που επηρεάζει σαφώς και την αύξηση της θερμοκρασίας στο κέντρο των πόλεων

 • Info in 1’

  Συμβάλλουμε στην βελτίωση του κλίματος της πόλης με τη δημιουργία νέων πνευμόνων πρασίνου και υιοθετούμε νέες συνήθειες για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας.

 • Info in 3’

  Το EASE THE ATMOSPHERE STREET PARTY, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και τον ΟΑΣΑ, φιλοδοξεί να συμβάλει περαιτέρω στην καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της έλλειψης πρασίνου. Δίνουμε έμφαση, σε πρώτη φάση, στην Αττική:

   

  • Συνεργαζόμαστε με φορείς και εταιρείες για τη δημιουργία περισσότερων χώρων πρασίνου
  • Ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε το κοινό για τις μικρές αλλαγές που μπορεί να κάνει στην καθημερινή του ζωή, πετυχαίνοντας την μεγάλη αλλαγή στο περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής όλων μας.

2.

ΤΟ CONCEPT

 • Info in 1’

  • Social Media Campaign: Προστασία του μικροκλίματος των πόλεων/ Αύξηση πρασίνου

  • I interview now: Καλλιτέχνες παίρνουν συνεντεύξεις από εξειδικευμένους επιστήμονες και στελέχη υπηρεσιών που ασχολούνται με το μικροκλίμα των πόλεων

  • Mini tips now: Ανεβάζουμε στα Social Media καθημερινά tips για την αναβάθμιση του μικροκλίματος της πόλης και της δημιουργίας πράσινου δικτύου

  • We change : Προβολή των υποδομών που έχει δημιουργήσει το Impact

 • Info in 3’

  Το TheWeHaveImpactProject μέσα από τις επίσημες σελίδες του σε Facebook και Instagram, καθώς και του portal του, θα ανανεώνει συνεχώς την ενημέρωση του κοινού για τις πραγματικές επιπτώσεις της διατάραξης του μικροκλίματος των πόλεων και θα προτείνει εφικτές λύσεις για την εξισορρόπηση του.

   

  Η ενημέρωση περιλαμβάνει original content, οργανωμένο με τη χρήση tags και keywords ώστε να είναι  πλέον πιο κατανοητό και προσβάσιμο από ακόμα μεγαλύτερο κοινό, αναδημοσιεύσεις από αξιόπιστες πηγές με άρθρα, βίντεο, εικόνες και links με περιβαλλοντικά νέα.

   

  Στην καλύτερη δυνατή διάδοση της πληροφορίας θα συμβάλλουν καλλιτέχνες, φορείς και λοιποί συνεργάτες δηλώνοντας τη συμμετοχή τους στο We Have Impact μέσω των δικών τους social media.

   

  Η διάχυση της πληροφόρησης επεκτείνεται από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, καθώς το TheWeHaveImpactProject υποστηρίζεται από χορηγούς επικοινωνίας, οι οποίοι αναλαμβάνουν να αναδείξουν το Project σε ραδιόφωνο, τηλεόραση, Εφημερίδες, Ενημερωτικά Portal κ.λπ.

   

   

3.

ΠΕΣ ΤΟ (ΑWARENESS)

 • Info in 1’

  Ερευνούμε πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε άλλες χώρες και σχεδιάζουμε λύσεις που θα συμβάλουν στη βελτίωση του μικροκλίματος στις ελληνικές μεγάλες πόλεις, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του δικού μας κλίματος και της δομής των ελληνικών πόλεων!

 • Info in 3’

  Σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ερευνούμε τις πιο πρόσφορες λύσεις για τη δική μας παρέμβαση στην αύξηση των χώρων πρασίνου στην πόλη, αναζητώντας τις πιο πρακτικά και άμεσα εφαρμόσιμες επιλογές.

   

  Ορισμένες από τις σκέψεις μας που έχουν ήδη υλοποιηθεί και στο εξωτερικό είναι:

  • Πράσινες στάσεις ΜΜΜ

  • Πράσινες γέφυρες στους Δήμους

   

  Οι στόχοι του EASE THE ATMOSPHERE είναι οι εξής:

  • Απορρύπανση της επιβαρυμένης ατμόσφαιρας (μείωση των εκπομπών CO2)

  • Βιωσιμότητα του αστικού χώρου χάρη στη θετική κοινωνική και ψυχολογική επίδραση του «πρασίνου»

  • Βελτίωση του κλίματος μέσω της επίδρασης των φυτών:

  I. στη μείωση της θερμοκρασίας

  II. στην εξισορρόπηση της υγρασίας

  III.  στη βελτίωση του φωτός

  IV.  στη δέσμευση της σκόνης και των αέριων ρύπων

  V. στη ρύθμιση της κυκλοφορίας του αέρα

   

  • Αντιστάθμιση του ανθρακικού αποτυπώματος των ανθρώπων στο περιβάλλον μέσω της αύξησης του πρασίνου (δέσμευσης CO2, απελευθέρωση O2)

4.

ΚΑΝΤΟ (ΔΡΑΣΕΙΣ)

 • Info in 1’

  Πέντε (5) DJs & πέντε (5) MCs συνεργάζονται και παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο MIX STREET PARTY SHOW, το οποίο θα πραγματοποιηθεί – που αλλού;-  σε ένα δρόμο της Αθήνας!

 • Info in 3’

  Το EASE THE ATMOSPHERE είναι ένα street party που απευθύνεται σε κάθε έναν από μας που συμφωνεί πως η δημιουργία πράσινων μικρών πνευμόνων στη γκρίζα πόλη μας είναι μια πολύ καλή αφορμή για γιορτή!

   

  Πέντε (5) DJs & πέντε (5) MCs συνεργάζονται και παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο MIX STREET PARTY SHOW, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε ένα δρόμο της Αθήνας που με προσοχή θα επιλέγεται και θα ανακοινώνεται κάθε φορά!

   

  Stay tuned για την ανακοίνωση της ημερομηνίας του event!

5.

ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΟ

 • Info in 1’

  Ο σχεδιασμός της κάθε εκδήλωσης γίνεται πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του χώρου που μας φιλοξενεί. Σχεδιάζουμε και εφαρμόζουμε λύσεις με τρόπο ώστε να ενισχύουμε βιωματικά/διαδραστικά την πράσινη προσέγγιση του show και να δίνουμε πάντα τη δυνατότητα στο κοινό να ζήσει ένα planet friendly show.

 • Info in 3’

  Ένας από τους βασικούς στόχους της Κοινότητας είναι η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας, που θα επιτρέψει στο κοινό να αποκομίσει γνώσεις και ιδέες, τις οποίες θα χρησιμοποιήσει για να αναμορφώσει την καθημερινότητά του, προσθέτοντας περισσότερες «πράσινες» επιλογές. Μεταξύ άλλων, στα event, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά, το κοινό θα βρεί:

   

  i. Eco shops στο χώρο του Merch, από τα οποία θα προμηθευτεί zero waste προϊόντα, όπως Bamboo cups, μεταλλικά καλαμάκια κ.λπ.

  ii. Eco friendly επιλογές στην διοργάνωση, όπως η ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων και το βιοδιασπώμενο χαρτί στις αναγκαίες εκτυπώσεις, όπου αυτό είναι δυνατό

  iii. Αντικατάσταση των πλαστικών μιας χρήσης με επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια ποτού

  iv. Ενημέρωση για τις δυνατότητες μετάβασης με τα ΜΜΕ μέσα από καμπάνιες στα social media

  v. Μέτρηση του ανθρακικού αποτυπώματος του event

   

   

6.

ECO

AUDIENCE EXPERIENCE

ALLIANCES

SUPPORTERS

designed & developed  by PHUNKDATMENTAL